KobiecePorady.pl

Przepis na sałatkę warzywną

Uwielbiam sałatki warzywne. Mogę jeść codziennie inną i nigdy nie mam dość. Nie dość, że czuję się najedzona, to jeszcze mam poczucie, że jest to tzw. dobre najedzenie.

Dlatego dziś zapraszam na jedno z moich ulubionych warzywnych połączeń.

Kathy Leonia -

Powiązane artykuły

  • Pyszny deser: Przepis na mazurek amaretto

    Przepis na mazurek amaretto

  • Przepis na jajka marynowane w przyprawach

    Przepis na jajka marynowane w przyprawach.

  • Pyszny deser: Przepis na mazurek amaretto

    Przepis na mazurek amaretto

  • Przepis na czekoladowe muffinki z jagodami

    Dziś polecam Wam pyszne czekoladowe muffinki z jagodami, przygotowane według przepisu znanego francuskiego szefa kuchni Cyrila Lignac’a, są delikatnie chrupiące z zewnątrz, z płynną czekoladą w środku, której słodycz przełamuje lekko kwaskowaty smak jagód. Można je przygotować w ciągu niespełna pół godziny, więc idealnie się sprawdzą również, kiedy odwiedzą was niespodziewani goście. Tym bardziej, że najlepiej smakują na ciepło, kiedy czekolada w środku jest jeszcze płynna, lub lekko przestudzone. Dodatkową ich zaletą jest to, że można użyć do ich przygotowania mrożonych jagód, więc można je zrobić o każdej porze roku. Możecie je upiec w tradycyjnych foremkach do muffinek lub w żarodpornych filiżankach do kawy. To moja propozycja na świąteczne śniadanie lub popołudnie do kawy lub herbaty. Życzę Wam wszystkim pogodnych Świąt Wielkanocnych spędzonych w prawdziwie wiosennym nastroju.