Składniki:
- 6 jajek
- 1 kg ugotowanej na miękko marchwi
- 6 ogórków kiszonych
- 5 jabłek typu Champion
- 2 puszki groszku zielonego
- słoik majonezu
- przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka
Do dekoracji:
- szczypiorek lub natka pietruszki
Czynności:
- Warzywa myjemy, obieramy ze skórki - te puszkowe/paczkowe odsączamy - i kroimy wszystko - oprócz groszku - na drobną kostkę. Podobnie robimy z jajkami i jabłkami.
- Do garnka wrzucamy pokrojone wyżej składniki, dodajemy majonez, przyprawy i mieszamy wszystko, sprawdzając, czy nam smak odpowiada.
- Gdy uznamy, że próba smakowa wyszła pozytywnie, przekładamy sałatkę na talerz, dekorujemy pokrojonym na drobno szczypiorkiem.
- Podziwiamy.
- Jemy!
Wypróbujecie?
Kathy i Leon