Składniki:
- pęczek rzodkiewek
- paczka ogórków kiszonych (6 małych sztuk)
- 5 jajek ugotowane na twardo
- pół ogórka świeżego (szklarniowy)
- pół paczki sera feta (jak ktoś nie lubi to może pominąć)
- mały słoik majonezu, ewentualnie jogurt naturalny typu greckiego
- mały słoik marynowanych pieczarek
- puszka fasoli czerwonej
- puszka groszku zielonego
- przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka
Do dekoracji:
- szczypiorek lub natka pietruszki
Czynności:
1. Warzywa myjemy, te puszkowe/paczkowe odsączamy i kroimy wszystko - oprócz fasoli i groszku - na drobną kostkę. Podobnie robimy z serem feta i jajkami.
2. Do garnka wrzucamy pokrojone wyżej składniki, dodajemy majonez, przyprawy i mieszamy wszystko, sprawdzając, czy nam smak odpowiada.
3. Gdy uznamy, że próba smakowa wyszła pozytywnie, przekładamy sałatkę na talerz, dekorujemy pokrojonym na drobno szczypiorkiem.
4. Podziwiamy.
5. Konsumujemy!
Wypróbujecie?
Kathy i Leon z http://kathyleonia88.blogspot.com