KobiecePorady.pl

Przepis na zupę chrzanową z wołowiną i jajkiem poche

Zupa chrzanowa to taka alternatywa dla tradycyjnego żurku. Nieco ostrzejsza, nieco inna, wzbogacona o mięciutką wołowinę. Szybka w przygotowaniu i mega smaczna. Żółtko, które rozlewa się do zupy sprawia, że staje się ona odrobinę bardziej gęsta i jest tą kropką nad i nadająca głęboki smak.

Rosiołowa -

Powiązane artykuły

  • Przepis na jajka faszerowane łososiem wędzonym

    Chyba najważniejszą pozycją w menu Wielkanocnym są jajka. Te faszerowane wędzonym łososiem smakują rewelacyjnie i będą idealną propozycją na Wielkanocne śniadanie.

  • Przepis na wiosenne faszerowane jajka

    Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc. Na naszych stołach pojawią się wędliny, baby wielkanocne i jajka pod różną postacią. Ja proponuję Wam jajka faszerowane koperkiem i szczypiorkiem :)

  • Przepis na domowy pasztet

    Ten pasztet można zrobić nie tylko z okazji Wielkanocy, ale i na co dzień, do chleba. Jest pyszny i przede wszystkim "swojski". Z pewnością przypadnie Wam do gustu :)

  • Przepis na szpinakowe muffiny "Wielkanocna łączka"

    Powolutku, małymi kroczkami zbliża się do nas wiosna. Powoli przybywa dnia, słońce coraz chętniej pokazuje się zza chmur, do pełni szczęscia brakuje jedynie odrobiny zieleni. Czekam więc na pierwsze pączki na drzewach i krzewach, żeby umilić sobie czas czekania wprowadzam nieco zieleni w moim domu. W salonie zamieszkały żonkile i hiacynty, a w kuchni berło objął szpinak.  Dziś proponuję Wam pyszne muffinki szpinakowe z lemon curd. Jeśli nie znacie smaku wypieków ze szpinakiem koniecznie to zmieńcie. Szpinak nie zmienia znacząco smaku ciast, a dodaje im wilgotności i delikatności.  Muffinki wabią oko pięknym kolorem, ozdoba w postaci jajeczek nadaje im odświętnego wyglądu.