KOKTAJL TRUSKAWKOWY
Składniki na 4 porcje:
- 500 g truskawek ( w sezonie zimowym można użyć mrożonych)
- 1 banan
- 1 litr kefiru lub maślanki
- 2 - 3 łyżki cukru, miodu lub innego słodzika do smaku
Składniki powinny być schłodzone.
Wszystkie składniki umieścić w misie kielichowego miksera i zmiksować. Można również użyć blendera ręcznego.
KOKTAJL MALINOWY Z KIWI I BANANEM
Składniki na 2 porcje:
- szklanka malin
- 1 kiwi
- 1 banan
- mały jogurt naturalny
Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Koktajl schłodzić.
KOKTAJL Z CZARNEJ PORZECZKI
Składniki na 2 porcje:
- 1 szklanka czarnej porzeczki
- 1 szklanka mleka
- 2 łyżki cukru
Składniki zmiksować blenderem i schłodzić.
KOKTAJL Z JAGÓD
Składniki:
- 1,5 szklanki jagód
- 250 ml kefiru
- Cukier do smaku
Wszystkie składniki zmiksować blenderem i schłodzić.