KobiecePorady.pl

Świąteczne batoniki z masłem orzechowym, gorzką czekoladą i wiórkami kokosowymi

Zbliżające się Święta Wielkiej Nocy to dla mnie i dla mojej rodziny czas słodkich pyszności. Na naszym stole, oprócz tradycyjnych mazurków, babek czy serników, królują także domowe batony z masła orzechowego, wafli tortowych, gorzkiej czekolady i wiórków kokosowych. Przepis na nie, bardzo prosty i szybki, zadowoli każdego łasucha.

Kathy Leonia -

Powiązane artykuły

  • Przepis na pyszne, domowe pączki

    Jako dziecko wspominam tłusty czwartek u dziadków na wsi - zawsze były domowe, pyszne pączki. Teraz już jako dorosła osoba kultywuję tę tradycję i zamiast pójść do cukierni i kupić gotowe pączki, robię je sama. Tłusty czwartek wypada dokładnie za tydzień, dlatego już dziś dzielę się z Wami doskonałym przepisem na nie. Spróbujcie!!!

  • Przepis na prosty żurek na domowym zakwasie

    Do niedawna wydawało mi się, że ugotowanie żurku, to wielka sztuka. Omijałam go szerokim łukiem, pewna, że mi nie wyjdzie. W sumie nie wiem czego się obawiałam :) Jest to zupa niesamowicie prosta do przygotowania, praktycznie gotuje się sama :) Przepis oparłam o rady mojej mamy :)

  • Przepis na domowy zakwas na żurek

    Domowy zakwas jest bardzo prostu w przygotowaniu, potrzeba jedynie trochę cierpliwości, ponieważ jego powstawanie trwa około 4-6 dni. Gotowy zakwas powinien ładnie pachnieć i mieć kwaskowaty posmak. Jak dla mnie przypomina wodę z kiszonych ogórków ;)

  • Przepis na Jajka faszerowane pieczarkami

    Jajka faszerowane pieczarkami to alternatywa dla jajek ugotowanych na twardo podawanych w majonezie. Znakomicie urozmaicą Wielkanocne śniadanie, ale też świetnie sprawdzą się na imprezowym stole. Gwarantuję, że znikną z niego jako pierwsze! I uwaga, robi się naprawdę szybko! A jeśli zostanie wam farszu, zjedzcie go jako pastę do chleba :)