KobiecePorady.pl

Będzie ogień! Zakończ sezon grillowy z przytupem

Słońce, ciepłe wieczory oraz unoszący się aromat przysmaków z grilla… brzmi znajomo, prawda? Niestety, wszystko co dobre, szybko się kończy, dlatego warto wykorzystać ostatnie chwile lata i zamknąć sezon grillowy ze smakiem! W jaki sposób? Zobaczcie sami!

Anna -

Powiązane artykuły

  • Krewetki z mango, białą kapustą i marchewką

    Dziś proponuję Wam oryginalne, proste i lekkie danie na lato i na każdą porę roku, które na pewno przypadnie do gustu miłośnikom owoców morza. Krewetki pieczone z białą kapustą i marchewką, skropione sokiem z limonki i posypane kolendrą. To danie możecie podawać samo lub np. z dodatkiem ryżu lub quinoa.

  • Flan z cukinii z miękkim tofu i bazylią

    Dla miłośników kuchni wegetariańskiej mam dzisiaj przepis na zapiekankę-flan z cukinii z miękkim tofu (zwanym również jedwabistym) i bazylią. Korzystajmy z sezonu na cukinię, który powoli się kończy.

  • Wegańska zupa grzybowa z czerwoną soczewicą, mleczkiem kokosowym i chrupiącą miętą

    Grzyby to prawdziwe skarby jesieni. Na jesienny obiad proponuję Wam zatem pyszną zupę grzybowa z czerwoną soczewicą, mleczkiem kokosowym i chrupiącymi smażonymi listkami mięty. Ta wegańska zupa jest aromatyczna i rozgrzewająca, dzięki takim dodatkom jak imbir, curry i kumin. A więc wybierzcie się na grzybobranie lub zaopatrzcie się w smaczne grzyby na targu lub sklepie i wypróbujcie mój przepis, gorąco zachęcam!

  • Owoce i warzywa, które są idealne do niskokalorycznej diety

    Jedną z głównych zasad adekwatnego dbania o swoją figurę jest spożywanie produktów niskocukrowych. Węglowodany są potrzebne w każdej diecie, jednak warto pamiętać, by nie było ich zbyt wiele oraz by pochodziły z tzw. naturalnych źródeł, czyli właśnie z owoców i warzyw. Oto kilka propozycji owoców i warzyw, które są idealne do spożycia dla osób dbających o niskokaloryczność swoich posiłków.