KobiecePorady.pl

Co należy jeść w czasie ciąży? Tych produktów musisz unikać!

Dieta na co dzień jest jedną z kluczowych kwestii i powinniśmy jej nie zaniedbywać. W okresie kiedy jesteśmy w ciąży jeszcze bardziej jest ona dla nas ważna i istotna. To moment, w którym dbamy bowiem o zdrowie nie tylko swoje, ale również naszego potomka, którego nosimy w łonie. Nasza dieta więc w tym momencie powinna stać się jeszcze zdrowsza i porzucić należy wszystkie produkty, które mogą okazać się szkodliwe dla dziecka nawet jeżeli faktycznie nam one smakują. Odpowiadamy wszak nie jedynie za swój stan zdrowia, ale za dwie osoby.

Wioletta -

Powiązane artykuły

  • Choroby niebezpieczne dla ciężarnych. Zobacz, która wymaga interwencji lekarskiej!

    Ciąża to okres, w którym przyjmowanie leków może być niebezpieczne dla płodu. Warto więc wystrzegać się wszelkich chorób oraz zdarzeń, które mogą doprowadzić do sytuacji wymagających interwencji lekarskiej.

  • Poradnik mam: Tych rzeczy nie wiedziałaś o karmieniu piersią

    Jako mama z pewnością wiesz wiele na temat karmienia piersią. Nie obce ci stwierdzenie, że mleko matki jest najbardziej wartościowym posiłkiem dla dziecka przez pierwsze miesiące życia. Wiesz także, że mleko kształtuje układ odpornościowy oraz prawidłowe nawyki żywieniowe. Jednak poniższe fakty mogą być dla ciebie czymś nowym.

  • 5 rzeczy do nauczenia zanim podejmiesz decyzję o dziecku

    Bycie mamą to nie tylko wielkie szczęście, ale też ogromna ilość wyrzeczeń. Macierzyństwo to piękny okres w życiu każdej kobiety, ale tylko wtedy, gdy dobrze się do niego przygotuje. Bardzo młode mamy, które zachodzą w nieplanowaną ciążę, dobrze wiedzą, ile błędów popełniły. Aby Twój maluch miał prawdziwe dobry start w dorosłe życie, a Ty odczuwała satysfakcję z bycia mamą, upewnij się, że wszystko zmierza w prawidłowym kierunku.

  • O herbacie słów kilka: Poznaj właściwości zdrowotne różnych rodzajów herbaty

    Herbata jest bez wątpienia jednym z najczęściej spożywanych napojów na całym świecie. Zawartość cennych składników oraz ich dobroczynne oddziaływanie na organizm sprawiły, że napój ten szybko zdobył popularność nie tylko w krajach, gdzie się go uprawia. Ze względu na różne procesy produkcyjne można wyróżnić kilka gatunków herbaty, a efekt każdego z nich zaskoczy niejedno podniebienie.