KobiecePorady.pl

Dieta na letnie dni, czyli jak być fit w wakacje

Okres lata to moment niezwykle trudny pod wieloma względami. Dbamy o siebie jeżeli chodzi o kwestie takie jak poparzenia słoneczne, a także staramy się, by w tym czasie wysilić się wiele pod względem fizycznym. Dieta w lecie jest tak samo ważna jak we wszystkich pozostałych okresach roku. Dodatkowo jednak nieco trudniej ją skomponować z racji upałów. W tym okresie bowiem nie chcemy jeść niektórych dań, a jedzenie niektórych z nich nie będzie na nas korzystnie wpływało. Oto porady jak poprawnie skomponować swoją letnią dietę, by mieć dużo sił i sobie nie zaszkodzić.

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Prosty krok do idealnej sylwetki: przyspiesz swój metabolizm

    Wiele kobiet marzy o tym, by jeszcze przed latem schudnąć, ale często marzenie o cudownej sylwetce nie jest jedynie sezonową zachcianką, a faktycznym marzeniem, które chcielibyśmy spełnić na długie lata. Żadne diety cud i heroiczne ćwiczenia nie są jednak z góry skazane na sukces. Często jest tak, że wbrew temu co słyszymy nawet gdy stosujemy się do wielu profesjonalnych zaleceń nie dajemy sobie rady ze schudnięciem. Winny temu problemowi jest metabolizm. Jeżeli będzie zbyt wolny, to praktycznie wszystkie nasze wysiłki pójdą na marne i celu nie osiągniemy.

  • Uśmiech otwiera wiele serc

    Śmiejąc się pobudzamy nasz organizm, relaksujemy się i stajemy się po prostu szczęśliwsi. Co ważne, nasz mózg nie widzi różnicy pomiędzy śmiechem wywołanym, a szczerym. Także nie ważne jak, ale po prostu śmiejmy się. Rozmowa z trenerką jogi śmiechu PAULINĄ KAWĄ

  • Efektywne rozciąganie do szpagatu

    Wiele razy na pewno każda z Was podchodziła do wyzwania pt. "Szpagat w miesiąc". Jednym się udało, innym nie. Chociaż rozciągałyście się pewnie kilka razy w tygodniu i po godzinie, no nie? Na pewno jesteście ciekawe dlaczego tak się dzieje, że jedne robią szpagat w miesiąc, a inne po 2 latach nie mogą nadal go wykonać. No to już Wam mówię od czego to zależy ;)

  • Smak koloru – wywiad z dietetykiem Anną Orzeł

    "Należy zadbać o to aby kształt, wygląd, barwa i konsystencja jedzenia były atrakcyjne, ponieważ ma to olbrzymi wpływ na wykorzystanie i przyswajalność pokarmu przez organizm człowieka."  Dietetyk mgr inż. Anną Orzeł