KobiecePorady.pl

Dlaczego warto sięgać po warzywa i owoce jesienią? Które wybrać?

Aby cieszyć się nieskazitelną urodą, warto sięgać po warzywa i owoce. Wysoka zawartość witamin i minerałów sprawia, że skóra staje się jędrna, włosy błyszczące, a paznokcie silniejsze. Jakie warzywa i owoce jeść jesienią, by wyglądać dobrze? Sięgać po sezonowe produkty czy też po importowane cytrusy?

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Jesień w kuchni: przepisy na smaczne i słodkie obiady

    Gdy jesienna plucha nie zachęca do wychodzenia na zewnątrz, nadchodzi doskonały czas na długie gotowanie. Aby mieć lepszy humor, można sięgnąć po dania obiadowe przyrządzone na słodko. Nie muszą to być jednak naleśniki czy podobne do nich dania – na słodko można podać również mięsa.

  • Prosty przepis na smaczny omlet z owocami

    Potrzebujesz prostego, smacznego i szybkiego przepisu na śniadanie? My proponujemy przygotowanie omletu z owocami. Zobacz jakie to proste!

  • Dlaczego warto jeść szpinak? Krótka historia szpinaku

    Szpinak to warzywo z tradycją. Jego korzenie sięgają czasów średniowiecza, kiedy to Arabowie przywieźli szpinak z dalekiej Persji, gdzie został odkryty. W Europie jednak, szpinak miał debiut dopiero w czasach późniejszych. Jego dobroczynne właściwości rozpowszechniły się podczas wojny, gdy to chorzy pili napar z liści szpinaku, po którym szybko odzyskiwali siły i wracali do zdrowia. Z upływem czasu i rozwoju medycyny oraz sztuki kulinarnej, szpinak zyskiwał coraz większą popularność i z stał się warzywem iście kultowym.  

  • Dlaczego warto jeść szpinak? Krótka historia szpinaku

    Szpinak to warzywo z tradycją. Jego korzenie sięgają czasów średniowiecza, kiedy to Arabowie przywieźli szpinak z dalekiej Persji, gdzie został odkryty. W Europie jednak, szpinak miał debiut dopiero w czasach późniejszych. Jego dobroczynne właściwości rozpowszechniły się podczas wojny, gdy to chorzy pili napar z liści szpinaku, po którym szybko odzyskiwali siły i wracali do zdrowia. Z upływem czasu i rozwoju medycyny oraz sztuki kulinarnej, szpinak zyskiwał coraz większą popularność i z stał się warzywem iście kultowym.