KobiecePorady.pl

Dynia butternut pieczona z jabłkami, migdałami, szałwią i miodem

W przedświątecznym okresie proponuję Wam oryginalny przepis na dynię butternut przekładaną jabłkami i okraszoną czosnkiem, imbirem, miodem, szałwią i migdałami. Nie tylko pięknie się prezentuje wizualnie, ale smakuje równie znakomicie, możecie ją podać na świąteczny stół, na pewno miło zaskoczycie Waszych gości.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Proste ciasto cytrynowe

    Mam dla Was dzisiaj przepis na zupełnie proste, szybkie w przygotowaniu ciasto cytrynowe, idealne do kawy, do herbaty, na deser, na podwieczorek. Możecie je podać z sosem owocowym, np. malinowym coulis.

  • Gnocchi z ricottą, parmezanem i truflą

    A może przy okazji Świąt skorzystacie z francuskiego przepisu na gnocchi z ricottą, parmezanem i truflą.  Wykwintne, smaczne i oryginalne danie, gorąco polecam. Joyeux Noël à tous! Rodzinnych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia!

  • Sernik na słono z cukinią, fetą i bazylią

    Serniki w wersji słonej i słodkiej są również popularne we Francji, które przyjęły tutaj z angielskiego nazwę « cheese-cakes ». Ten, który Wam dzisiaj proponuję jest oryginalny i smaczny, możecie go zaproponować na aperitif, przekąskę, imprezę, piknik, i nie tylko.

  • Zupa krem z dyni butternut z orzechami włoskimi

    Prosta acz wykwintna zupa sezonowa z dynią, którą dla odmiany możecie podać na święta, nawet jeśli w Polsce tradycyjnie serwuje się czerwony barszcz lub zupę grzybową. Udanych przygotowań świątecznych oraz spokojnych, refleksyjnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia!