KobiecePorady.pl

Jak przechowywać owoce, aby zachowały świeżość na dłużej?

Owoce szybko tracą świeżość, przez co ich przechowywanie przez dłuższy czas jest kłopotliwe. Nie zawsze mamy czas i ochotę, by zrobić przetwory z nadmiaru owoców zebranych w ogrodzie czy kupionych na targu, dlatego powinniśmy znać sposoby na przedłużenie ich świeżości. Co robić, by spowolnić psucie się owoców?

Kamila -

Powiązane artykuły

  • 10 pomysłów na ułatwienie sobie codziennych czynności dzięki folii aluminiowej

    Zwykła folia aluminiowa potrafi zupełnie odmienić codzienne życie nie tylko gospodyni domowej. Mimo, że większość z nas posługuje się nią tylko w celu zapakowania kanapek do pracy i szkoły to tak naprawdę ten niepozorny kuchenny gadżet potrafi o wiele więcej. A do czego jeszcze idealnie się sprawdzi?

  • Dlaczego warto jeść awokado? Te korzyści Cię przekonają!

    Awokado jest owocem o wielu właściwościach zdrowotnych. Powinno się po niego sięgać tak często jak to tylko możliwe, gdyż jest to produkt należący do grupy tak zwanych super food. Awokado zawiera sporo tłuszczu, przez co jest kaloryczne, jednak wszystkie tłuszcze w owocu są zdrowe – poprawiają funkcjonowanie organizmu i pamięć oraz koncentrację. Jakie są korzyści płynące z jedzenia awokado?

  • 14 najciekawszych zastosowań cytryny, które pozwolą Ci rozwiązać wiele codziennych problemów

    Kto z nas nie lubi cytryny? Świetnie sprawdza się jako dodatek do herbaty oraz ważny składnik dań, głównie tych rybnych. Cytryna przywędrowała do nas już w średniowieczu, a tak naprawdę pochodzi z Chin. Ten drobny niepozorny owoc coraz częściej wykorzystywany jest nie tylko jako składnik kuchenny, ale również jako cudowny środek i lek pomocny w zwykłym codziennym życiu. Do czego jeszcze nadaje się cytryna i jej sok dowiesz się czytając do końca.

  • 14 najciekawszych zastosowań cytryny, które pozwolą Ci rozwiązać wiele codziennych problemów

    Kto z nas nie lubi cytryny? Świetnie sprawdza się jako dodatek do herbaty oraz ważny składnik dań, głównie tych rybnych. Cytryna przywędrowała do nas już w średniowieczu, a tak naprawdę pochodzi z Chin. Ten drobny niepozorny owoc coraz częściej wykorzystywany jest nie tylko jako składnik kuchenny, ale również jako cudowny środek i lek pomocny w zwykłym codziennym życiu. Do czego jeszcze nadaje się cytryna i jej sok dowiesz się czytając do końca.