KobiecePorady.pl

Podaruj zdrowie na walentynki – przepisy na pyszne koktajle

Już na kilka dni przed świętem zakochanych zastanawiamy się, co podarować bliskiej osobie. Biżuteria, wspólny wyjazd, czy romantyczna kolacja w dobrej restauracji – to tylko niektóre pomysły warte wykorzystania. Dziś podpowiadamy Wam, co przygotować na śniadanie w walentynki, by pozytywnie wpłynąć na nastrój i zdrowie ukochanej osoby.

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Rillettes z zielonej soczewicy i orzechów włoskich

    Soczewica, podobnie jak inne rośliny strączkowe, jest składnicą wielu składników odżywczych, między innymi żelaza, potasu, fosforu, cynku, a przede wszystkim przyswajalnego białka, dlatego powinna się obowiązkowo znaleźć w diecie wegetarian i wegan. Moja propozycja na dzisiaj to rillettes z zielonej soczewicy z dodatkiem orzechów włoskich, wędzonej papryki, natki pietruszki, czerwonej cebuli i oliwy z oliwek. To smaczny dodatek do chleba, zarówno na śniadanie jak i na kolację, a także idealna wegańska przekąska na imprezę.

  • Wielkopolski Ser Smażony i Masło Ekstra z Czarnkowa

    Wielkopolska charakteryzuje się zróżnicowanym krajobrazem, poznańską gwarą, ale także wyjątkowymi produktami regionalnymi, które wyróżniają symbole potwierdzające ich jakość.  W gronie najlepszych znajdują się wyroby OSM Czarnków: Wielkopolski Ser Smażony, objęty unijnym systemem „Chronione Oznaczenie Geograficzne” i Masło Ekstra z Czarnkowa ze znakiem „Jakość Tradycja”.

  • Mrożone warzywa i owoce a codzienna dieta

    Już nawet 2,5 porcje warzyw i owoców dziennie mogą obniżyć ryzyko chorób serca, zawału, raka i przedwczesnej śmierci. Przyjmuje się, że dorosła osoba w ciągu dnia powinna zjadać minimum 400 g warzyw i owoców (odpowiednik 5 porcji), a najlepiej – 800 g. Dlaczego mrożonki są tak samo wartościowe jak świeża zielenina i dlaczego warto włączyć je do swojej codziennej diety?

  • Rillettes z zielonej soczewicy i orzechów włoskich

    Soczewica, podobnie jak inne rośliny strączkowe, jest składnicą wielu składników odżywczych, między innymi żelaza, potasu, fosforu, cynku, a przede wszystkim przyswajalnego białka, dlatego powinna się obowiązkowo znaleźć w diecie wegetarian i wegan. Moja propozycja na dzisiaj to rillettes z zielonej soczewicy z dodatkiem orzechów włoskich, wędzonej papryki, natki pietruszki, czerwonej cebuli i oliwy z oliwek. To smaczny dodatek do chleba, zarówno na śniadanie jak i na kolację, a także idealna wegańska przekąska na imprezę.