SKŁADNIKI
- 4 steki z tuńczyka
- 1 awokado
- 2 pomarańcze
- 2 limonki
- 1 czerwona cebula
- kolendra
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE
- Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
- Pomarańcze filetujemy na cząstki bez błonek.
- Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę, obieramy ze skóry. Awokado kroimy w kostkę.
- W miseczce mieszamy sok z pomarańczy, sok z limonki, doprawiamy kolendrą, solą i pieprzem. Dodajemy pomarańcze, cebulę i awokado. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok. 15 minut.
- Steki z tuńczyka doprawiamy solą i pieprzem. Rybę grillujemy ok. 2 minut z każdej strony.
- Steki serwujemy z dodatkiem salsy, kawałkami limonki i listkami świeżej kolendry.