SKŁADNIKI
- 4 steki z tuńczyka
- 1 awokado
- 2 pomarańcze
- 2 limonki
- 1 czerwona cebula
- kolendra
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE
- Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
- Pomarańcze filetujemy na cząstki bez błonek.
- Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę, obieramy ze skóry. Awokado kroimy w kostkę.
- W miseczce mieszamy sok z pomarańczy, sok z limonki, doprawiamy kolendrą, solą i pieprzem. Dodajemy pomarańcze, cebulę i awokado. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok. 15 minut.
- Steki z tuńczyka doprawiamy solą i pieprzem. Rybę grillujemy ok. 2 minut z każdej strony.
- Steki serwujemy z dodatkiem salsy, kawałkami limonki i listkami świeżej kolendry.
Powiązane artykuły
-
Spaghetti z pesto z buraków
Przepis na doskonałe spaghetti z pesto z buraków
-
Przepis na makaron z tuńczykiem
Pomysł na obiad zainspirowany kuchnią włoską - makaron fusilli z tuńczykiem, oliwkami i suszonymi pomidorami.
-
Przepis na spaghetti orientalne
Lubisz przełamywać konwencje? Ja uwielbiam. Wtedy powstają naprawdę niesamowite rzeczy i nie ważne czy mówimy o kuchni czy np. o biznesie. Warto czasmi zboczyć z utartego szlaku, by znaleźć się w zupełnie nowym i wspaniałym miejscu. I własnie moje Spaghetti orientalne jest takim wyjściem poza schemat, bo nie ma do niego ani sosu bolognese ani carbonara... jest za to niesamowita przyprawa Mirin.
-
Przepis na leczo z cukinii z pomidorami i ciecierzycą
Przepis na leczo z cukinii z pomidorami i ciecierzycą.
Magda (La grande e la piccola cu
Przepis na leczo z cukinii z pomidorami i ciecierzycą 2016-12-05 09:23:51 2016-12-04 20:42:44