KobiecePorady.pl

Zupa szczawiowa - jak ją przyrządzić?

Zupa szczawiowa świetnie sprawdza się w roli pierwszego dania, gdyż wyostrza apetyt. Szczaw jest źródłem witaminy C , która wzmacnia naszą odporność, a dzięki flawonoidom działa przeciwstarzeniowo. Jeśli należysz do grona osób, które nigdy nie kosztowały zupy szczawiowej, czym prędzej powinieneś to zmienić.

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Sprawdzony przepis na to, jak wykorzystać przejrzałe banany

    Niestety banany z ciemnymi plamkami nie wyglądają już tak apetycznie. W rezultacie leżą, aż całkiem ściemnieją i w końcu lądują w koszu. Nie musi tak być! Możesz je wykorzystać i zrobić banalny w przygotowaniu deser.

  • Sprawdzony przepis na to, jak wykorzystać przejrzałe banany

    Niestety banany z ciemnymi plamkami nie wyglądają już tak apetycznie. W rezultacie leżą, aż całkiem ściemnieją i w końcu lądują w koszu. Nie musi tak być! Możesz je wykorzystać i zrobić banalny w przygotowaniu deser.

  • 3 przepisy na dania z botwinką, które posmakują Twoim domownikom

    Botwina to młode listki i korzenie czerwonego buraka. Najczęściej przyrządzamy z niej zupę, ale istnieje wiele innych pomysłów na przygotowanie wspaniałych pyszności z botwinki. Uwielbiamy zabielaną zupę z botwinki z jajkiem, ale warto wypróbować też inne przepisy - z botwiny można zrobić np. sałatkę, placki lub tartę. Ta nowalijka jest niskokaloryczna i zdrowa. Warto jeść jej jak najwięcej!

  • Krem marchewkowy z chrupiącą ciecierzycą

    Zupa marchewkowa z dodatkiem mleka kokosowego to już klasyka jesiennej i zimowej kuchni. Naturalnie słodka, odżywcza, rozgrzewająca za sprawą świeżego imbiru, pachnąca hinduskimi przyprawami. Urzeka smakiem, prostotą i szybkością przygotowania – od obrania marchewek do nalania zupy na talerz nie minie nawet pół godziny. Świetnie smakuje z ciecierzycą – zwykle jedzoną w formie przekąski, obtoczoną w pikantnych przyprawach i upieczoną na chrupko. To taki posiłek, który nie tylko nasyci, ale i wprawi w dobry nastrój.