1. Zielona pietruszka
To prawdziwa skarbnica witaminy C. Poza tym ma mnóstwo minerałów oraz kwasu pantotenowego. Ze względu na zawartość kwasu foliowego szczególnie polecana jest kobietom w ciąży. Jedz na zdrowie, posypując pietruszką dania!
2. Rzodkiewka
Cudownie chrupiąca, pyszna, nadająca najprostszym potrawom (choćby kanapkom) mnóstwo smaku. Dlaczego warto na wiosnę sięgnąć po rzodkiewkę? Pomoże nam w zapobieganiu zmarszczkom oraz zadba o stan naszych włosów. Smacznego!
3. Sałata zielona
Nie tylko sprawia, że każde danie lepiej wygląda (ze względu na swoja piękną barwę), jest to także skarbnica witamin i minerałów. Sałatka na jej bazie to idealny sposób na lekką kolację wiosenną!
4. Szczypiorek
O jego bakteriobójczym działaniu dużo można byłoby napisać. Ponadto szczypiorek zadba o prawidłowa przemianę materii w organizmie, jego smak świetnie wpisze się w wiosenne dania. Będzie pysznie i zdrowo zarazem!