KobiecePorady.pl

5 potraw, które mega skutecznie podnoszą libido!

Bywają dni, że zapalenie świeczek czy włączenie nastrojowej muzyki może nie wystarczyć, by wieczór był naprawdę udany. Niekiedy mają na to wpływ czynniki zewnętrzne takiego typu jak problemy w pracy czy po prostu przemęczenie. Co więc zrobić by skutecznie podnieść libido? Okazuje się, że wystarczy dobrze zjeść!

Kamila -

Powiązane artykuły

  • Omlet ze szpinakiem i pieczarkami

    Tym razem polecam Wam przepis na omlet ze szpinakiem i pieczarkami, autorstwa Joanny Drzazgi, zaczerpnięty z książki Z miłości do smaku (wyd. Carrefour Polska), którą polecałam Wam w ubiegłym roku na blogu. Lekki, smaczny i pożywny, taki omlet to fajna propozycja np. na kolację.

  • Soki Victoria Cymes w technologii HPP

    Uznany i ceniony producent świeżych soków – firma Victoria Cymes – jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologii zachowują większość wartości odżywczych warzyw i owoców, przy wydłużonym terminie przydatności do spożycia oraz gwarantowanym bezpieczeństwie produktu. To doskonała odpowiedź na współczesne trendy konsumenckie, jak również ułatwienie dla logistyki w handlu. Tłoczone na zimno soki Victoria Cymes, utrwalane w technologii HPP, oferowane są w trzech smakach. Są dostępne na rynku od ubiegłego roku.

  • Wielkopolski Ser Smażony i Masło Ekstra z Czarnkowa

    Wielkopolska charakteryzuje się zróżnicowanym krajobrazem, poznańską gwarą, ale także wyjątkowymi produktami regionalnymi, które wyróżniają symbole potwierdzające ich jakość.  W gronie najlepszych znajdują się wyroby OSM Czarnków: Wielkopolski Ser Smażony, objęty unijnym systemem „Chronione Oznaczenie Geograficzne” i Masło Ekstra z Czarnkowa ze znakiem „Jakość Tradycja”.

  • Rillettes z zielonej soczewicy i orzechów włoskich

    Soczewica, podobnie jak inne rośliny strączkowe, jest składnicą wielu składników odżywczych, między innymi żelaza, potasu, fosforu, cynku, a przede wszystkim przyswajalnego białka, dlatego powinna się obowiązkowo znaleźć w diecie wegetarian i wegan. Moja propozycja na dzisiaj to rillettes z zielonej soczewicy z dodatkiem orzechów włoskich, wędzonej papryki, natki pietruszki, czerwonej cebuli i oliwy z oliwek. To smaczny dodatek do chleba, zarówno na śniadanie jak i na kolację, a także idealna wegańska przekąska na imprezę.