KobiecePorady.pl

Kalafior zapiekany z żółtym serem i migdałami

W tym trudnym okresie gotowanie może być jednym ze sposobów spędzenia wolnego czasu, wykorzystajmy go zatem na przygotowanie nowych przepisów i wspólną degustację. Dzisiaj proponuję Wam prosty przepis na zapiekankę z kalafiora z żółtym serem i migdałami.

Wielkie podziękowania dla personelu medycznego, który jest na pierwszym froncie walki z koronawirusem, walczy o nasze zdrowie i życie.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Marmurkowy keks czekoladowo-dyniowy

    W tym szczególnym okresie proponuję Wam dla osłody przepis na marmurkowy keks czekoladowo-dyniowy, które możecie przygotować na świąteczny stół. Jest naprawdę wyborny i oryginalny w smaku, do jego przygotowania najlepiej użyjcie dyni butternut, która ma  delikatny, lekko słodki smak, lub dyni hokkaido czy zwykłej dyni. Życzę Wam pięknych i spokojnych Świąt Wielkanocnych, trzymajcie się ciepło i zdrowo! Wielkie podziękowania dla personelu medycznego i wszystkich, którzy nadal dla nas pracują w tym trudnym czasie.

  • Zielone szparagi z sosem muślinowym

    Sezon na szparagi trwa krótko, więc korzystajcie z tego okresu, aby przygotować smaczne potrawy z udziałem szparagów. Dziś podaję Wam prosty przepis na francuski sos muślinowy (mousseline), z którym możecie podać szparagi (zielone lub białe, wedle wyboru), jest niezwykle delikatny i subtelny, szparagi będą z nim smakowały naprawdę wybornie. Osobiście wolę zawsze gotować szparagi na parze, ale jeśli wolicie tradycyjne gotowanie w wodzie, najlepiej zanurzcie szparagi tak, by główki wystawały powyżej gotującej wody.

  • Ciasto z owocami – najlepsze pomysły na letnie wypieki

    Lato to doskonały czas na pieczenie. Obfitość produktów wręcz kusi, by wykorzystać je do pysznych wypieków. Agrest, porzeczki, jabłka, rabarbar, maliny, śliwki, truskawki – to one są inspiracją dla tworzenia nowych przepisów. Podpowiemy Wam, jak je możecie wykorzystać, także w niebanalny sposób.

  • Zielone szparagi z sosem muślinowym

    Sezon na szparagi trwa krótko, więc korzystajcie z tego okresu, aby przygotować smaczne potrawy z udziałem szparagów. Dziś podaję Wam prosty przepis na francuski sos muślinowy (mousseline), z którym możecie podać szparagi (zielone lub białe, wedle wyboru), jest niezwykle delikatny i subtelny, szparagi będą z nim smakowały naprawdę wybornie. Osobiście wolę zawsze gotować szparagi na parze, ale jeśli wolicie tradycyjne gotowanie w wodzie, najlepiej zanurzcie szparagi tak, by główki wystawały powyżej gotującej wody.