KobiecePorady.pl

Przekąski z ciasta francuskiego z konfitowaną czerwoną cebulą, serkiem kozim i tymiankiem

Co powiecie na przekąski z ciasta francuskiego z konfitowaną czerwoną cebulą, kozią roladką pleśniową, miodem, kuminem i tymiankiem? Ta słodko-słona przepyszna przekąska jest idealna na wieczór sylwestrowy. Życzę Wam szampańskiej zabawy i pięknego Nowego Roku, spełnienia wszelkich marzeń!

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Gnocchi z ricottą, parmezanem i truflą

    A może przy okazji Świąt skorzystacie z francuskiego przepisu na gnocchi z ricottą, parmezanem i truflą.  Wykwintne, smaczne i oryginalne danie, gorąco polecam. Joyeux Noël à tous! Rodzinnych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia!

  • Proste ciasto cytrynowe

    Mam dla Was dzisiaj przepis na zupełnie proste, szybkie w przygotowaniu ciasto cytrynowe, idealne do kawy, do herbaty, na deser, na podwieczorek. Możecie je podać z sosem owocowym, np. malinowym coulis.

  • Tarteletki z dynią butternut, orzechami pekan, daktylami i cynamonem

    Proponuję Wam tym razem oryginalny, zdrowy deser bez dodatku cukru, dla miłośników słodyczy, którzy dbają o linię. A także dla amatorów kuchni wegańskiej i wegetariańskiej. Idealny, energetyczny deser na zimę, z udziałem dyni i suszonych owoców. A także oryginalny deser na Święta.

  • Zupa krem z dyni butternut z orzechami włoskimi

    Prosta acz wykwintna zupa sezonowa z dynią, którą dla odmiany możecie podać na święta, nawet jeśli w Polsce tradycyjnie serwuje się czerwony barszcz lub zupę grzybową. Udanych przygotowań świątecznych oraz spokojnych, refleksyjnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia!