KobiecePorady.pl

Przekąski z ciasta francuskiego z konfitowaną czerwoną cebulą, serkiem kozim i tymiankiem

Co powiecie na przekąski z ciasta francuskiego z konfitowaną czerwoną cebulą, kozią roladką pleśniową, miodem, kuminem i tymiankiem? Ta słodko-słona przepyszna przekąska jest idealna na wieczór sylwestrowy. Życzę Wam szampańskiej zabawy i pięknego Nowego Roku, spełnienia wszelkich marzeń!

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Gnocchi z ricottą, parmezanem i truflą

    A może przy okazji Świąt skorzystacie z francuskiego przepisu na gnocchi z ricottą, parmezanem i truflą.  Wykwintne, smaczne i oryginalne danie, gorąco polecam. Joyeux Noël à tous! Rodzinnych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia!

  • Ruloniki z cukinii z serkiem kozim i orzeszkami piniowymi

    Możecie je podać na aperitif, kolację lub jako przekąskę, a nawet zabrać na piknik- proste, acz efektowne i smaczne ruloniki z cukinii z kozim twarożkiem i orzeszkami piniowymi, z dodatkiem świeżej bazylii, szczypiorku, oliwy z oliwek i czosnku. Wypróbujcie koniecznie!

  • Czy warto stosować dietę nieskowęglowodanową?

    Nie ma jednej uniwersalnej diety dla wszystkich, powinna zostać ona dobrana indywidualnie, do potrzeb i preferencji danego człowieka. Coraz popularniejszym modelem żywienia stało się low carb, co polega przede wszystkim na ograniczeniu do minimum podaży węglowodanów. W ten sposób możliwe staje się wyeliminowanie wielu nieprzyjemnych dolegliwości, poprawienie wyglądu sylwetki i samopoczucia. Warto dowiedzieć się nieco więcej na temat diety niskowęglowodanowej, na czym polega, jakie przynosi efekty.

  • Proste ciasto cytrynowe

    Mam dla Was dzisiaj przepis na zupełnie proste, szybkie w przygotowaniu ciasto cytrynowe, idealne do kawy, do herbaty, na deser, na podwieczorek. Możecie je podać z sosem owocowym, np. malinowym coulis.