KobiecePorady.pl

Przepis na jajka mimoza faszerowane tuńczykiem

Jajka mimoza” to popularna francuska przystawka z gotowanych jajek, faszerowanych farszem z żółtek wymieszanych z majonezem i krewetkami, posypanych z wierzchu rozdrobnionym żółtkiem, które wyglądem i kolorem przypomina kwiaty mimozy (będącej odpowiednikiem polskiej akacji srebrzystej), stąd nazwa „jajka mimoza”.

Smaki Francji -

Powiązane artykuły

  • Przepis na Mazurek bakaliowy

    Wielkanoc zbliża się dużymi krokami. Przygotowujemy ciasta i różne portrawy. Warto zastanowić się nad wykonaniem Mazurka. Dziś sprawdzony przepis na Mazurek bakaliowy przygotowała dla Was Magda. 

  • Przepis na zapiekane jajka z anchois

    Przepis na zapiekane jajka z anchois. Jeśli uwielbiasz ryby to przepis jest przygotowany specjalnie dla Ciebie! Zobacz idealne połaczenie anchois z jajkami. 

  • Przepis na jajka mimoza z krewetkami

    „Jajka mimoza” to popularna francuska przystawka z gotowanych jajek, faszerowanych farszem z żółtek wymieszanych z majonezem i krewetkami, posypanych z wierzchu rozdrobnionym żółtkiem, które wyglądem i kolorem przypomina kwiaty mimozy (będącej odpowiednikiem polskiej akacji srebrzystej), stąd nazwa „jajka mimoza”.

  • Wiosenne, zdrowsze czekoladowe babeczki brownie

      Ostatnio często łączę banany z czekoladą. Są słodkie i nie trzeba ich dosładzać dużą ilością cukru. Często (tak jak tutaj) wystarczy miód/syrop z agawy/syrop daktylowy i to w małych ilościach :) Na początek wiosny!