KobiecePorady.pl

Przepis na pizzę na spodzie z kalafiora

W Internecie roi się od przepisów na pizzę na spodzie z kalafiora. Większość z nich wymaga gotowania i wyciskania wody z warzywa. Dziś, prosty przepis, dzięki któremu zaoszczędzimy czas i… żywotność garnków. Patrząc w sklepie na kalafior nie pomyślałabym, że może wyjść z niej taki zdrowy, niskokaloryczny posiłek. Tym bardziej gdy przypomniałam sobie jego specyficzny zapach, który wydziela podczas gotowania. Nic z tego.. a jednak! Jeden z lepszych eksperymentów, które coraz częściej pojawiają się w mojej kuchni. A żeby „narobić Wam jeszcze większej ochoty dodam, że jej smak konkuruje z wieloma innymi pizzami na spodzie drożdżowym. To którą dziś wybierzecie?

Wiola -

Powiązane artykuły

  • Tarta z łososiem, ricottą i pomidorkami koktajlowymi

    Wytrawne tarty, quiches i tarteletki to świetny pomysł na letni obiad lub piknik. Dobrze smakują na ciepło, ale można je również podać na zimno. Smaczne i efektowne, dają wiele swobody w łączeniu przeróżnych składników, dobrze smakują zarówno na cieście kruchym, jak i francuskim, również tym gotowym, co skróci czas przyrządzenia tarty. Ja proponuję Wam dzisiaj tartę z łososiem, ricottą i pomidorkami koktajlowymi, jest kolorowa i lekka, a podana z bukietem sałat smakuje wyśmienicie.

  • Przepis na kakaową tartę z owocami

    Tarta z owocami to świetna propozycja na letni deser. Przepis jest bardzo prosty i jego  wykonanie zajmie krótką chwilę. Tarta wychodzi dość cienka ze względu na brak mąki, więc można podwoić proporcje składników. 

  • Marakuja i mango pod bezową pierzynką

    Ten deser jest wprost przepyszny, ma delikatny, subtelny smak i wręcz rozpływa się w ustach! Lekko kwaskowaty smak marakui przełamuje słodycz bezowej pianki, a tę kompozycję dopełnia łagodny, słodki smak mango. kładniki odżywcze ukryte w owocach mango i marakui, wysyconych antyoksydantami, witaminami, minerałami i błonnikiem dodatkowo eksponują walory tego deseru. Prosty a zarazem wyszukany, jest to idealny deser na wszelkie okazje i na każdą porę roku, można go z powodzeniem podać latem, jak i na świąteczny stół w grudniu. Smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno, ale latem radzę go podawać schłodzony, będzie wtedy bardziej orzeźwiający.

  • O uzdrawianiu talerza słów kilka

    Wiele osób, które chcą przejść na dietę myślą jedno – będę musiał zrezygnować z tłuszczu, ze słodyczy, z mięsa, z napojów, wód smakowych, nutelli, naleśników, placków, obiadów u babci i wielu innych rzeczy.  Tym bardziej, że telewizyjne programy epatują do nas tym, że to glutenu należy unikać, tłuszczu nie wolno jeść, cukier to biała śmierć, mięso to zło, a krowie mleko to już lepiej nie mówić. Osobiście uważam, ze jedząc różnego rodzaju produkty z różnych grup żywieniowych nic złego swojemu organizmowi nie uczynimy. Czasem warto jest po prostu zamienić pewne produkty na inne, lżejsze, zdrowsze, przy jednoczesnym zachowaniu dobrego smaku. To naprawdę jest możliwe. Słodziliście kiedyś kawę miodem albo zamiast pic wodę smakową, która nigdy owoców nie widziała przygotowaliście sobie swoją, domową wodę smakową? Jeśli nie to możecie żałować! Ale właśnie tutaj pojawia się kwestia tego, co czym można zastąpić by było zdrowiej. Poniżej zaproponowałam Wam listę moich zdrowych zamienników, które z powodzeniem sama stosuję.