Przygotowanie: 15 min
Dla 4 osób
Składniki:
- 2 dojrzałe awokado
- 4 pomidory
- 2 cebulki dymki
- Garść orzeszków piniowych
- 1 cytryna
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Pomidory natnij delikatnie od góry w krzyżyk, zalej wrzątkiem (1-2 minuty) i obierz ze skórki. Usuń pestki i pokrój w drobną kostkę. Awokado przekrój na pół, wydrąż miąższ i pokrój w kostkę. Cebulki obierz i drobno posiekaj. W miseczce wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek i ocet balsamiczny. Połącz wszystkie składniki z sosem. Wstaw do lodówki na godzinę. Aby ładnie podać tatar użyj obręczy do formowania potraw albo wypełnij nim szklane kokilki, a następnie wyłóż zawartość na talerz odwracając je do góry dnem.