KobiecePorady.pl

Smak koloru – wywiad z dietetykiem Anną Orzeł

"Należy zadbać o to aby kształt, wygląd, barwa i konsystencja jedzenia były atrakcyjne, ponieważ ma to olbrzymi wpływ na wykorzystanie i przyswajalność pokarmu przez organizm człowieka."

Dietetyk mgr inż. Anną Orzeł

COLOUR CODE -

Powiązane artykuły

  • Efektywne rozciąganie do szpagatu

    Wiele razy na pewno każda z Was podchodziła do wyzwania pt. "Szpagat w miesiąc". Jednym się udało, innym nie. Chociaż rozciągałyście się pewnie kilka razy w tygodniu i po godzinie, no nie? Na pewno jesteście ciekawe dlaczego tak się dzieje, że jedne robią szpagat w miesiąc, a inne po 2 latach nie mogą nadal go wykonać. No to już Wam mówię od czego to zależy ;)

  • Prosty krok do idealnej sylwetki: przyspiesz swój metabolizm

    Wiele kobiet marzy o tym, by jeszcze przed latem schudnąć, ale często marzenie o cudownej sylwetce nie jest jedynie sezonową zachcianką, a faktycznym marzeniem, które chcielibyśmy spełnić na długie lata. Żadne diety cud i heroiczne ćwiczenia nie są jednak z góry skazane na sukces. Często jest tak, że wbrew temu co słyszymy nawet gdy stosujemy się do wielu profesjonalnych zaleceń nie dajemy sobie rady ze schudnięciem. Winny temu problemowi jest metabolizm. Jeżeli będzie zbyt wolny, to praktycznie wszystkie nasze wysiłki pójdą na marne i celu nie osiągniemy.

  • Dieta idealna, czyli jak jedzenie wpływa na proces starzenia i pojawianie się chorób

    Psychiatra z Kalifornii W.M Bortz powiedział: "Żyjemy zbyt krótko i umieramy zbyt długo. Fizyczną dojrzałość osiągamy w wieku 25 lat, dojrzałość emocjonalną w wieku 35 lat, dojrzałość intelektualną w wieku 45 lat. Dojrzałość duchowa przychodzi jeszcze później. Jest tragiczne, iż właśnie wtedy, gdy jesteśmy w szczycie formy mentalno-duchowej, większość z nas zabija postępująca degradacja ciała".

  • Efektywne rozciąganie do szpagatu

    Wiele razy na pewno każda z Was podchodziła do wyzwania pt. "Szpagat w miesiąc". Jednym się udało, innym nie. Chociaż rozciągałyście się pewnie kilka razy w tygodniu i po godzinie, no nie? Na pewno jesteście ciekawe dlaczego tak się dzieje, że jedne robią szpagat w miesiąc, a inne po 2 latach nie mogą nadal go wykonać. No to już Wam mówię od czego to zależy ;)