7 sposobów na rozjaśnienie Twojej łazienki! Będziesz pod wrażeniem!

Niezależnie od tego, czy jest nowoczesna czy tradycyjna, wielka lub mała, każda łazienka zasługuje na unikatowy kolor. Jeśli planujesz zakupy nowego odcienia koloru do odświeżenia wnętrza Twojej łazienki, zobacz 7 wskazówek profesjonalistów, które z pewnością pomogą Ci dokonać właściwego wyboru! Będziesz pod wrażeniem!

Najmodniejsze wzory strojów jednoczęściowych na zbliżający się sezon wiosna-lato - na co zwrócić uwagę?

Dużymi krokami zbliża się sezon wiosna- lato! A to oznacza, że warto rozpocząć wędrówki po galeriach i sklepach online w poszukiwaniu najmodniejszych strojów kąpielowych! Poniżej podpowiadamy, na jakie modele i wzory warto zwrócić uwagę w tym sezonie. W roku 2020 niewątpliwie królują kostiumy kąpielowe jednoczęściowe, które są idealnym rozwiązaniem dla każdego rodzaju letniego wypoczynku.

Jak kupować nowe ubrania i nie szkodzić środowisku?

Klienci coraz częściej ostrożnie podchodzą do zakupów odzieżowych. Nie chcą kupować tanich poliestrowych sukienek kiepskiej jakości i wyrzucać ich po pierwszym praniu. Kolejne marki wyciągają wnioski z tego trendu i oferują dobrej jakości płaszcze czy ubrania dziecięce z bawełny, które zostały wyprodukowane odpowiedzialnie.

Zupa z liści rzodkiewki

Nowa tendencja we współczesnej kuchni francuskiej, która niezmiernie mnie cieszy, to niemarnowanie żywności, czyli wykorzystanie wszelkich resztek jedzenia, tak, by nie lądowały w koszu na śmieci. Proponuję Wam dzisiaj jeden z przepisów typ « zero waste », czyli wykorzystujący resztki warzyw. Natka marchewki, liście rzodkiewki, obierki warzyw (buraków, ziemniaków, marchwi) i owoców możemy w różnorodny sposób wykorzystać w kuchni, przyrządzając z nich pesto, zupy, chipsy.  

Sałatka z batatów i pomarańczy

Moja propozycja na dzisiaj to kolorowa, smaczna i witaminowa sałatka, która doda Wam energii i otuchy w tym trudnym okresie. Życzę Wam wszytkim dużo zdrowia!

Zielone szparagi z sosem muślinowym

Sezon na szparagi trwa krótko, więc korzystajcie z tego okresu, aby przygotować smaczne potrawy z udziałem szparagów. Dziś podaję Wam prosty przepis na francuski sos muślinowy (mousseline), z którym możecie podać szparagi (zielone lub białe, wedle wyboru), jest niezwykle delikatny i subtelny, szparagi będą z nim smakowały naprawdę wybornie. Osobiście wolę zawsze gotować szparagi na parze, ale jeśli wolicie tradycyjne gotowanie w wodzie, najlepiej zanurzcie szparagi tak, by główki wystawały powyżej gotującej wody.