Śniadanie może smakować wyśmienicie, dzięki własnoręcznie wypiekanym błukom. Poznaj smaczny przepis na pyszne bułeczki ze szpinakiem, dzięki którym pokochasz takie pieczywo.
SKŁADNIKI
- 100 gr mąki;
- 150 gr szpinaku;
- 30 gr parmezanu;
- 8 gr proszku do pieczenia;
- 2 jaja;
- 50 ml mleka;
- 50 ml oleju z oliwek;
- sól, pieprz.
PRZYGOTOWANIE
- Szpinak po oczyszczeniu blanszujemy we wrzącej wodzie ok. 30 sekund. Szpinak osuszamy i drobno kroimy.
- Jaja miksujemy z olejem i mlekiem. Stopniowo dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
- Do ciasta dodajemy szpinak, starty parmezan. Doprawiamy solą i pieprzem.
- Ciasto przelewamy do foremek do babeczek albo do muffinów do 2/3 wysokości.
- Bułeczki pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do tzw. suchego patyczka.
Powiązane artykuły
-
Hummus z warzywami w wersji kolorowej
Przepisy na hummus z warzywami w wersji kolorowej
-
3 pomysły na ciepłą kolację. Zobacz, jak przygotować proste i smaczne przekąski
Wraz z nadejściem weekendu zazwyczaj mamy więcej czasu na przygotowanie jakiegoś bardziej czasochłonnego dania, a gdy domownicy spędzają czas w domu, jest dla kogo gotować. Nie wyciągaj więc ulotek, aby zamówić jakiś fast food, a przygotuj sama te smaczne przekąski!
-
Przepis na jajka faszerowane łososiem
Jajka na bogato :) Faszerowane łososiem. Pyszne. Proste. Polecam.
-
Kokosowo-czekoladowe placki z kremem czekoladowym
Dawno nie jadłam placków więc czas to zmienić! Korzystając z wolnego poranka usmażyłam pyszne, podwójnie czekoladowe placuszki białkowo-tłuszczowe. Świetnie smakują solo jak i z owocami :)
Magda (La grande e la piccola cu
Kokosowo-czekoladowe placki z kremem czekoladowym 2016-12-05 09:58:22 2016-12-01 15:57:15