Przepis na domową gorącą czekoladę.
mojaosobistosc.blogspot.com
SKŁADNIKI
- 600 ml mleka
- tabliczka czekolady
- bita śmietana (kremówka lub bita śmietana w sprayu)
PRZYGOTOWANIE
Do rondela nalewamy mleka i doprowadzamy je do wrzenia. W tym momencie zmniejszamy ogień, a do środka wrzucamy połamaną na kawałki czekoladę. Całość mieszamy na średnim ogniu do momentu aż czekolada się rozpuści, a całość zgęstnieje. Tak przygotowaną czekoladę przelewamy do kubków i dekorujemy bitą śmietaną. My tym razem poszliśmy trochę na łatwiznę i na szybko skorzystaliśmy z bitej śmietany w sprayu.
Powiązane artykuły
-
3 sposoby na pozbycie się zamrożonych truskawek
Tuż przed rozpoczęciem sezonu truskawkowego wykorzystaj te, które masz już zamrożone. Będziesz mogła w szczycie sezonu, kiedy truskawki są najsmaczniejsze, zrobić kolejne zapasy.
-
Brownie z burakiem
Brakuje Wam pomysłu na ciasto? Nadchodzę z pomocą ;) Dziś proponuję brownie z dodatkiem buraka, całkiem zdrowe i legalne. Wyszło słodkie, intensywnie czekoladowe i wilgotne, czyli dokładnie takie jakie porządne ciasto być powinno. Do tego przygotowanie nie zajmie Wam więcej niż 10 minut!
-
Bezglutenowa (prawie) szarlotka z polewą czekoladową
Na 11 listopada piekłam prawdziwą (zdrowszą) szarlotkę i tak wszystkim smakowała że zniknęła w mgnieniu oka. Nienasycona ja musiałam stworzyć sobie coś podobnego, co łatwo się przetransportuje i wliczy w makro. Misja spełniona - szarlotka idealna na drugie śniadanie!
-
W te święta zaskocz słodkościami!
Gdy zrywając kolejną kartkę z kalendarza odkryjemy, że już grudzień rozpoczną się gorączkowe przygotowania. Nie ma znaczenia, że tak naprawdę mamy spore doświadczenie, bo przecież Boże Narodzenie jest każdego roku. Okazuje się bowiem, że czasu zawsze jest za mało, a o dziesiątkach spraw przypomnimy sobie stanowczo za późno.
Moja Osobistość
W te święta zaskocz słodkościami! 2016-11-29 13:01:50 2016-11-29 12:46:30