Jajka faszerowane to fantastyczna przystawka na każdą okazję. Moje wypełniłam pastą z soczewicy i ćwikły.
fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com
Składniki:
- 10 jajek
- 1 puszka soczewicy gotowanej na parze
- 2-3 łyżeczki ćwikły
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- sól himalajska
- pieprz
- papryka słodka w proszku
- sos sojowy
Przygotowanie:
- Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy na połowy.
- Żółtka miksujemy z soczewica, ćwikłą, olejem, szczypiorkiem oraz majonezem.
- Doprawiamy solą, pieprzem, papryką w proszku i sosem sojowym.
- Gotową pastę przekładamy do dekoratowa i faszerujemy nią jajka.
- Dekorujemy według uznania.
Powiązane artykuły
-
Wegańskie jajka, czyli pasta (bez)jajeczna w kalarepie i cebuli
Przepis na wegańskie jajka, czyli pasta jajeczna w kalarepie i cebuli.
-
Przepis na szpinak nadziewany kremowym serkiem z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami
Przepis na szpinak nadziewany kremowym serkiem z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami.
-
Przepis na wielkanocne jajka faszerowane jarmużem
Przepis na wielkanocne jajka faszerowane jarmużem.
-
Przepis na roladę brokułową
Nie każdy lubi brokuły, ale w tej wersji powinny przypaść Wam do gustu, ta rolada brokułowa jest naprawdę smaczna i łatwa w przygotowaniu. Zachęcam do spróbowania.
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepis na roladę brokułową 2017-03-14 14:42:27 2017-03-14 14:19:25