Przepis na wielkanocne jajka faszerowane jarmużem.
SKŁADNIKI
- 200 g jarmużu
- 30 g parmezanu
- 6 jaj
- 1 ząbek czosnku
- papryka chili
- oliwa extravergine
- majonez
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
- Jarmuż oczyszczamy z twardych łodyg, drobno kroimy. Przesmażamy na rozgrzanej patelni z 1-2 łyżkami oleju, dolewamy odrobinę wodę, dusimy ok. 5 minut.
- Wystudzony jarmuż blendujemy na jednolitą konsystencję z dodatkiem czosnku oraz startego parmezanu, stopniowo dolewając oliwę. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką chili.
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół.
- Z jajek wyjmujemy żółtka, rozgniatamy je widelcem i mieszamy z jarmużem.
- Farszem wypełniamy połówki jajek. Dekorujemy majonezem i startym parmezanem.
Powiązane artykuły
-
Wegańskie jajka, czyli pasta (bez)jajeczna w kalarepie i cebuli
Przepis na wegańskie jajka, czyli pasta jajeczna w kalarepie i cebuli.
-
Przepis na szpinak nadziewany kremowym serkiem z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami
Przepis na szpinak nadziewany kremowym serkiem z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami.
-
Przepis na roladę brokułową
Nie każdy lubi brokuły, ale w tej wersji powinny przypaść Wam do gustu, ta rolada brokułowa jest naprawdę smaczna i łatwa w przygotowaniu. Zachęcam do spróbowania.
-
Przepis na tatara z pomidorów i awokado
Ta prosta i efektowna sałatka na pewno zachwyci Waszych gości, moi zawsze bardzo ją lubią. Taką sałatkę możecie również z powodzeniem zabrać ze sobą do pracy czy na uczelnię. A ładnie podana będzie doskonałą przekąską na imprezę. Jest zdrowa, odżywcza, pełna witamin, których nie brakuje w poszczególnych jej składnikach!
Magda (La grande e la piccola cu
Przepis na tatara z pomidorów i awokado 2017-03-14 14:40:55 2017-03-14 14:34:24