Przepis na jajka faszerowane wędzonym łososiem.
Składniki:
- 4 jajka
- 1 łyżka serka śmietankowego
- 1,5 łyżki jogurtu naturalnego
- 1/2 pęczka koperku
- 40 g wędzonego łososia
- 2 żółtka ( z ugotowanych jajek)
- pieprz
Przygotowanie:
- Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram ze skorupki.
- Jajka dzielę na połówki, układam na talerzu, wyjmuję dwa żółtka,
- Przygotowuję sos: Łososia drobno siekam wrzucam do miseczki, dodaję jogurt naturalny, serek śmietankowy, posiekany koperek żółtka, doprawiam pieprzem, całość rozgniatam widelcem.
- Sosem faszeruję jajka, posypuję posiekanym koperkiem.
Powiązane artykuły
-
Przepis na jajka faszerowane łososiem
Jajka na bogato :) Faszerowane łososiem. Pyszne. Proste. Polecam.
-
Wegańskie jajka, czyli pasta (bez)jajeczna w kalarepie i cebuli
Przepis na wegańskie jajka, czyli pasta jajeczna w kalarepie i cebuli.
-
Przepis na domowy pasztet
Ten pasztet można zrobić nie tylko z okazji Wielkanocy, ale i na co dzień, do chleba. Jest pyszny i przede wszystkim "swojski". Z pewnością przypadnie Wam do gustu :)
-
Przepis na pasztet z łososia
Przepis na pasztet z łososia.
Kamila
Przepis na pasztet z łososia 2017-04-11 08:48:52 2017-04-06 11:18:41