Na wielkanocnym stolo obowiązkowo muszą być faszerowane jajka. Ja polecam pyszne jajeczka faszerowane pastą chrzanową i rzeżuchą.
Jajka z pastą chrzanową-http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/
Składniki:
- 5 jajek
- 100 g zmielonego sera ( taki jak na sernik)
- 1 łyżka tartego chrzanu
- świeżo zmielony czarny pieprz
- rzeżucha
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Następnie wystudzić i obrać ze skorupek. Obrane jajka przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć żóltka. Potem wydrążone żóltka przełożyć do miseczki. Dodać do nich zmielony ser oraz tarty chrzan i wszystko utrzeć łyżką na jednolita masę. Gdyby masa była zbyt sucha można dodać trochę jogurtu naturalnego. Następnie gotową pastą napełnić połówki jajek. Ułożyć na talerzu posypać rzeżuchą oraz oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Przepis ten a także wiele innych, nie tylko na świąteczny stół, znajdziecie na blogu
Powiązane artykuły
-
Przepis na jajka faszerowane łososiem
Jajka na bogato :) Faszerowane łososiem. Pyszne. Proste. Polecam.
-
Wegańskie jajka, czyli pasta (bez)jajeczna w kalarepie i cebuli
Przepis na wegańskie jajka, czyli pasta jajeczna w kalarepie i cebuli.
-
Przepis na domowy pasztet
Ten pasztet można zrobić nie tylko z okazji Wielkanocy, ale i na co dzień, do chleba. Jest pyszny i przede wszystkim "swojski". Z pewnością przypadnie Wam do gustu :)
-
Przepis na pasztet z łososia
Przepis na pasztet z łososia.
Monika
Przepis na pasztet z łososia 2017-04-11 08:48:52 2017-04-06 11:18:41