Ryba o delikatnym ziołowym smaku idealnie wpisze się w gusta nawet najbardziej wybrednym. Chrupiąca skórka i delikatne mięso zachwyci każdego domownika.
edytkagotuje.blogspot.com
Składniki:
- 2 pstrągi
- 3 łyżki masła
- 3 ząbki czosnku
- kilka gałązek koperku
- pół łyżeczki ziół prowansalskich
- sól
- sok z cytryny
Wykonanie:
Wypatroszone ryby czyścimy z łusek. Dokładnie myjemy i osuszamy. Nacinamy z każdej strony. Masło wymieszać z rozgniecionym czosnkiem, ziołami i solą. W środku ryby natrzeć masłem i wyłożyć po kilka gałązek kopru. z Wierzchu również można natrzeć masłem z czosnkiem. Zawinąć w folię i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 30 minut. Przed podaniem skropić kroplami soku z cytryny. Ryba jest aromatyczna i pyszna. Podałam z pieczonymi ziemniaczkami i kalafiorem.
Powiązane artykuły
-
Spaghetti z pesto z buraków
Przepis na doskonałe spaghetti z pesto z buraków
-
Przepis na makaron z tuńczykiem
Pomysł na obiad zainspirowany kuchnią włoską - makaron fusilli z tuńczykiem, oliwkami i suszonymi pomidorami.
-
Przepis na spaghetti orientalne
Lubisz przełamywać konwencje? Ja uwielbiam. Wtedy powstają naprawdę niesamowite rzeczy i nie ważne czy mówimy o kuchni czy np. o biznesie. Warto czasmi zboczyć z utartego szlaku, by znaleźć się w zupełnie nowym i wspaniałym miejscu. I własnie moje Spaghetti orientalne jest takim wyjściem poza schemat, bo nie ma do niego ani sosu bolognese ani carbonara... jest za to niesamowita przyprawa Mirin.
-
Przepis na leczo z cukinii z pomidorami i ciecierzycą
Przepis na leczo z cukinii z pomidorami i ciecierzycą.
U Edytki w kuchni
Przepis na leczo z cukinii z pomidorami i ciecierzycą 2016-12-05 09:23:51 2016-12-04 20:42:44