Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc. Na naszych stołach pojawią się wędliny, baby wielkanocne i jajka pod różną postacią. Ja proponuję Wam jajka faszerowane koperkiem i szczypiorkiem :)
www.zmaminegozeszytu.pl
Składniki:
- 6 jajek
- 1 pęczek szczypiorku
- 1/2 pęczka koperku
- majonez
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo.Obrać i przekroić na pół. Wyciągnąć z nich żółtka i wrzucić do miseczki. Rozgnieść je. Koperek i szczypiorek umyć, osuszyć i drobno pokroić. Wrzucić do miseczki i dołożyć 2-3 łyżki majonezu.Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać montewką. Powstałym farszem nadziewać jajka. Smacznego!!!
http://www.zmaminegozeszytu.pl
Powiązane artykuły
-
Przepis na jajka faszerowane łososiem
Jajka na bogato :) Faszerowane łososiem. Pyszne. Proste. Polecam.
-
Wegańskie jajka, czyli pasta (bez)jajeczna w kalarepie i cebuli
Przepis na wegańskie jajka, czyli pasta jajeczna w kalarepie i cebuli.
-
Przepis na domowy pasztet
Ten pasztet można zrobić nie tylko z okazji Wielkanocy, ale i na co dzień, do chleba. Jest pyszny i przede wszystkim "swojski". Z pewnością przypadnie Wam do gustu :)
-
Przepis na pasztet z łososia
Przepis na pasztet z łososia.
Z maminego zeszytu
Przepis na pasztet z łososia 2017-04-11 08:48:52 2017-04-06 11:18:41