Przepis na zapiekane jajka z anchois. Jeśli uwielbiasz ryby to przepis jest przygotowany specjalnie dla Ciebie! Zobacz idealne połaczenie anchois z jajkami.
SKŁADNIKI na 4 porcje
- 4 jajka
- 8 filetów anchois w oleju
- 4 łyżki śmietany
- 60 g masła
- natka pietruszki
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
- Natkę pietruszki drobno pokroić (ok. 4 łyżek).
- 4 filety anchois odsączyć z oleju i drobno pokroić. Pozostałe 4 filety zostawić do dekoracji.
- W miseczce wymieszać pietruszkę, anchois i miękkie masło na jednolita masę.
- Zagotować śmietanę.
- Do każdej foremki wlać 1 łyżkę gorącej śmietany, wbić jajko i rozłożyć wymieszane masło z anchois.
- Piec 10 minut w kąpieli wodnej w temperaturze 200 stopni.
- Zapieczone jajka udekorować pozostałymi filecikami anchois i pietruszką.
Powiązane artykuły
-
Przepis na jajka faszerowane łososiem
Jajka na bogato :) Faszerowane łososiem. Pyszne. Proste. Polecam.
-
Wegańskie jajka, czyli pasta (bez)jajeczna w kalarepie i cebuli
Przepis na wegańskie jajka, czyli pasta jajeczna w kalarepie i cebuli.
-
Przepis na domowy pasztet
Ten pasztet można zrobić nie tylko z okazji Wielkanocy, ale i na co dzień, do chleba. Jest pyszny i przede wszystkim "swojski". Z pewnością przypadnie Wam do gustu :)
-
Przepis na pasztet z łososia
Przepis na pasztet z łososia.
Magda (La grande e la piccola cu
Przepis na pasztet z łososia 2017-04-11 08:48:52 2017-04-06 11:18:41