Nie wiesz co przygotować na Wielkanocny stół? Idziemy z pomocą. Zobacz smaczny przepis na wielkanocne jajka zapiekane z szynką parmeńską. Zaskoczysz swoich gości!
SKŁADNIKI (na 4 porcje)
- 4 jaja
- 100 g szynki parmeńskiej
- 1 bułeczka razowa
- 1 łyżka masła
- rozmaryn
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
- Szynkę pokroić w kawałki.
- Bułkę pokroić w kostkę bez skórki.
- Na patelni rozpuścić 1 łyżkę masła. Podsmażać szynkę z pokrojoną bułeczką i rozmarynem.
- Foremki wysmarować masłem.
- Do każdej foremki włożyć połowę porcji szynki z bułeczką, wbić jajko. Na jajko nałożyć pozostałą porcję szynki.
- Piec 10 minut w kąpieli wodnej w temperaturze 220 stopni.
- Zapieczone jajka udekorować rozmarynem.
Powiązane artykuły
-
Przepis na jajka faszerowane łososiem
Jajka na bogato :) Faszerowane łososiem. Pyszne. Proste. Polecam.
-
Wegańskie jajka, czyli pasta (bez)jajeczna w kalarepie i cebuli
Przepis na wegańskie jajka, czyli pasta jajeczna w kalarepie i cebuli.
-
Przepis na domowy pasztet
Ten pasztet można zrobić nie tylko z okazji Wielkanocy, ale i na co dzień, do chleba. Jest pyszny i przede wszystkim "swojski". Z pewnością przypadnie Wam do gustu :)
-
Przepis na pasztet z łososia
Przepis na pasztet z łososia.
Magda (La grande e la piccola cu
Przepis na pasztet z łososia 2017-04-11 08:48:52 2017-04-06 11:18:41