smakifrancji.blogspot.fr
Przygotowanie: 15 min.
Dla 4 osób:
● 4 mandarynki
● 120 g kremowego serka twarogowego (np. Philadelphia)
● 200 g ugotowanych krewetek (np. tygrysich)*
● 12 małych gałązek koperku
● Pieprz
● Sok s połowy cytryny
Przygotowanie:
Mandarynki umyj i osusz. Odetnij czubki, za pomocą łyżeczki wydrąż miąższ ze środka, przełóż do miski. Odstaw.
Koperek opłucz, osusz, odłóż kilka gałązek do dekoracji, resztę drobno posiekaj.
Krewetki obierz z pancerzyków, natnij wzdłuż grzbietu, usuń czarną żyłkę. Pokrój w drobną kostkę, skrop sokiem z cytryny. Połącz z miąższem z mandarynek.
Dodaj posiekany koperek i rozgnieciony widelcem kremowy serek, dopraw do smaku pieprzem, delikatnie wymieszaj całość. Tak przygotowanym farszem wypełnij mandarynki. Dopraw do smaku pieprzem, ewentualnie udekoruj gałązką koperku. Wstaw do lodówki do momentu podania.
*Jeśli lubisz bardziej pikantne smaki, możesz dodatkowo doprawić farsz szczyptą pieprzu kajeńskiego.
Powiązane artykuły
-
Hummus z warzywami w wersji kolorowej
Przepisy na hummus z warzywami w wersji kolorowej
-
3 pomysły na ciepłą kolację. Zobacz, jak przygotować proste i smaczne przekąski
Wraz z nadejściem weekendu zazwyczaj mamy więcej czasu na przygotowanie jakiegoś bardziej czasochłonnego dania, a gdy domownicy spędzają czas w domu, jest dla kogo gotować. Nie wyciągaj więc ulotek, aby zamówić jakiś fast food, a przygotuj sama te smaczne przekąski!
-
Bułeczki ze szpinakiem
Śniadanie może smakować wyśmienicie, dzięki własnoręcznie wypiekanym błukom. Poznaj smaczny przepis na pyszne bułeczki ze szpinakiem, dzięki którym pokochasz takie pieczywo.
-
Przepis na jajka faszerowane łososiem
Jajka na bogato :) Faszerowane łososiem. Pyszne. Proste. Polecam.
Smaki Francji
Przepis na jajka faszerowane łososiem 2017-03-02 09:31:53 2017-03-01 21:08:50