Obiad

Jeden z głównych posiłków w ciągu dnia, spożywany zwykle wczesnym popołudniem. Jednodaniowy albo dwudaniowy, mięsny lub jarski, codzienny albo odświętny. Dla wielu osób najważniejszy i najbardziej obfity posiłek w ciągu doby. Zobacz co przygotować domownikom na obiad!


Przepis na fasolkę po bretońsku

Fasolka po bretońsku to jedno z najpopularniejszych dań polskich i mimo że jej nazwa sugeruje iż pochodzi z Bretanii, to tak naprawdę ciężko ustalić pochodzenie tego dania. Fasolkę po bretońsku zwykle przygotowujemy z suszonych ziaren fasoli odmiany Piękny Jaś. Możemy jednak przyspieszyć gotowanie potrawy i w sezonie sięgnąć także po świeże ziarna fasoli, których nie trzeba moczyć i które gotują się krócej od tych suszonych. W wersji dla leniwych można natomiast wykorzystać fasolkę z puszki, która jest miękka i wymaga jedynie krótkiego podgotowania z dodatkami, aby przeszła ich smakiem. Niewątpliwie jest to smaczne, sycące i rozgrzewające danie, a do tego warto przygotować ja w nadmiarze, gdyż świetnie nadaje się do zamrażania.

Przepis na sycącą potrawkę z ryżu i kurczaka

Ta potrawka z ryżu i kurczaka smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. A jeśli zostanie jej z obiadu, wystarczy zapakować do pudełeczka i zabrać na drugi dzień do pracy. To sycące, smaczne danie sprawdzi się również w podróży, kiedy chcemy zabrać ze sobą zdrowy posiłek i nie martwić się, że nie mamy go gdzie podgrzać. Warto wypróbować ten nieskomplikowany przepis.

Prosty przepis na domową pizzę

Nie masz pomysłu na obiad, a chcesz zjeść ciepły i sycący posiłek? A może organizujesz spotkanie w gronie znajomych i nie wiesz co smakowitego im zaserwować? Wypróbuj ten prosty przepis na domową pizzę i mieszaj jej składniki wedle swoich upodobań!

Przepis na makaron z tuńczykiem

Pomysł na obiad zainspirowany kuchnią włoską - makaron fusilli z tuńczykiem, oliwkami i suszonymi pomidorami.

Pizza na grubym cieście z salami, pomidorkami, ricottą i rukolą

Przepis na pizzę na grubym cieście z salami, pomidorkami, ricottą i rukolą.

Zapiekanka z tuńczykiem, selerem naciowym i serem cheddar

Pyszna zapiekanka z tuńczykiem, z dodatkiem selera naciowego i sera cheddar. Może również posłużyć jako farsz do naleśników. Zachęcam Was gorąco do jej spróbowania.

Dlaczego warto do nas dołączyć?

  • korzystanie z serwisu jest całkowicie darmowe
  • jesteśmy ogromną społecznością kobiet z pasją
  • pokaż swoje porady i inspiracje milionowej społeczności
  • wypromuj swój blog

Rejestracja

Aplikacja KobiecePorady.pl