Grillować można nie tylko kiełbasę, warzywa czy ryby. Pamiętajmy, że każdy chętnie sięga po pieczywo. Warto przygotować również chleb, który będzie cieplutki, miękki w środku, z idealnie chrupiącą skórką. Każdy chętnie sięgnie po taką pajdę.
Składniki:
- 1 niekrojony chleb
- ½ kostki masła
- 1 serek topiony
- 250 g żółtego sera
- 2 łyżeczki ziół prowansalskich
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową, by łatwiej można było je połączyć.
- Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Składniki łączymy za pomocą widelca.
- Chleb kroimy na grube kromki.
- Smarujemy je gotową masą i formujemy bochenek.
- Owijamy szczelnie 2-3 warstwami folii aluminiowej.
- Pieczemy na grillu ok. 30-40 minut często obracając.
Powiązane artykuły
-
Hummus z warzywami w wersji kolorowej
Przepisy na hummus z warzywami w wersji kolorowej
-
3 pomysły na ciepłą kolację. Zobacz, jak przygotować proste i smaczne przekąski
Wraz z nadejściem weekendu zazwyczaj mamy więcej czasu na przygotowanie jakiegoś bardziej czasochłonnego dania, a gdy domownicy spędzają czas w domu, jest dla kogo gotować. Nie wyciągaj więc ulotek, aby zamówić jakiś fast food, a przygotuj sama te smaczne przekąski!
-
Bułeczki ze szpinakiem
Śniadanie może smakować wyśmienicie, dzięki własnoręcznie wypiekanym błukom. Poznaj smaczny przepis na pyszne bułeczki ze szpinakiem, dzięki którym pokochasz takie pieczywo.
-
Przepis na jajka faszerowane łososiem
Jajka na bogato :) Faszerowane łososiem. Pyszne. Proste. Polecam.
Kamila
Przepis na jajka faszerowane łososiem 2017-03-02 09:31:53 2017-03-01 21:08:50