Jajka faszerowane pieczarkami to alternatywa dla jajek ugotowanych na twardo podawanych w majonezie. Znakomicie urozmaicą Wielkanocne śniadanie, ale też świetnie sprawdzą się na imprezowym stole. Gwarantuję, że znikną z niego jako pierwsze! I uwaga, robi się naprawdę szybko! A jeśli zostanie wam farszu, zjedzcie go jako pastę do chleba :)
straszniesmaczne.blogspot.com
Składniki:
- 5 jajek
- 10 pieczarek
- mała cebula
- 1/3 pęczka natki pietruszki
- 1-2 łyżki chrzanu
- około 1 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
- łyżka masła
Przygotowanie:
Jajka gotuję na twardo. Odstawiam do ostygnięcia. W tym czasie oczyszczone i obrane pieczarki ścieram na tarce jarzynowej i podsmażam z, również ze startą, cebulą na maśle. Jajka obieram, kroję na pół i wyjmuję żółtka. Natkę drobno siekam. W misce mieszam składniki: podsmażone pieczarki z cebulą, natkę i starte żółtka. Dodaję chrzan i majonez. Doprawiam do smaku. Farszem nadziewam połówki jajek.
Powiązane artykuły
-
Przepis na jajka faszerowane łososiem
Jajka na bogato :) Faszerowane łososiem. Pyszne. Proste. Polecam.
-
Wegańskie jajka, czyli pasta (bez)jajeczna w kalarepie i cebuli
Przepis na wegańskie jajka, czyli pasta jajeczna w kalarepie i cebuli.
-
Przepis na domowy pasztet
Ten pasztet można zrobić nie tylko z okazji Wielkanocy, ale i na co dzień, do chleba. Jest pyszny i przede wszystkim "swojski". Z pewnością przypadnie Wam do gustu :)
-
Przepis na pasztet z łososia
Przepis na pasztet z łososia.
strasznie smaczne
Przepis na pasztet z łososia 2017-04-11 08:48:52 2017-04-06 11:18:41