Przepis na jajka marynowane w przyprawach.
SKŁADNIKI
- 6 jaj
- 1 łyżka ziaren kolendry
- 1 łyżeczka białego pieprzu
- 1 listek laurowy
- 1 sucha papryczka chili
- 5 gałązek natki pietruszki
- 3 gałązki koperku
- 40 g soli
PRZYGOTOWANIE
- Ugotowane na twardo jajka przelewamy zimną wodą, odstawiamy do wystygnięcia. Skorupkę jajka delikatnie obstukujemy w kilku miejscach.
- Zagotowujemy 1 litr wody z dodatkiem soli, listka laurowego, ziaren kolendry, białego pieprzu i papryczki chili. Marynatę odstawiamy do wystygnięcia.
- Do dużego słoja wkładamy jajka, natkę pietruszki oraz koperek. Na koniec wlewamy marynatę. Słój zamykamy i umieszczamy w lodówce. Jajka marynujemy ok. 2-3 dni.
- Zamarynowane jajka obieramy i podajemy np. z majonezem i szczypiorkiem.
Powiązane artykuły
-
Wegańskie jajka, czyli pasta (bez)jajeczna w kalarepie i cebuli
Przepis na wegańskie jajka, czyli pasta jajeczna w kalarepie i cebuli.
-
Przepis na domowy pasztet
Ten pasztet można zrobić nie tylko z okazji Wielkanocy, ale i na co dzień, do chleba. Jest pyszny i przede wszystkim "swojski". Z pewnością przypadnie Wam do gustu :)
-
Przepis na pasztet z łososia
Przepis na pasztet z łososia.
-
Przepis na szpinak nadziewany kremowym serkiem z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami
Przepis na szpinak nadziewany kremowym serkiem z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami.
Magda (La grande e la piccola cu
Przepis na szpinak nadziewany kremowym serkiem z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami 2017-04-05 07:30:00 2017-04-04 18:25:33