Blogerka kuchenne innowacje przygotowała dla was pomysł na smaczny i zdrowy sernik na zimno. Przepis bardzo przyda się każdej kobiecie kochającej gotowanie!
kuchenne innowacje
Składniki:
- serek vitello (twarogowy, naturalny)
- 2 galaretki w dowolnych smakach (u mnie agrestowa i cytrynowa)
- herbatniki
- 1 banan
Przygotowanie:
1. Nałożyć na spód tortownicy herbatniki.
2. Rozpuścić 1 galaretkę w 500 ml zagotowanej wody i odczekać około 2 godziny aż trochę stężeje, a następnie wymieszać ją z serkiem vitello.
3. Tak przygotowaną masę zostawić na jakiś czas aż trochę zgęstnieje, po czym zalać nią herbatnki i włożyć do lodówki.
4. Kiedy już sernik będzie twardy nałożyć na wierzch pokrojonego banana.
5. Na końcu rozpuścić 2 galaretkę w 500 ml gorącej wody, odczekać około 2 godziny aż trochę stężeje i polać tym wierzch sernika.
Smacznego :)
Powiązane artykuły
-
Brownie z burakiem
Brakuje Wam pomysłu na ciasto? Nadchodzę z pomocą ;) Dziś proponuję brownie z dodatkiem buraka, całkiem zdrowe i legalne. Wyszło słodkie, intensywnie czekoladowe i wilgotne, czyli dokładnie takie jakie porządne ciasto być powinno. Do tego przygotowanie nie zajmie Wam więcej niż 10 minut!
-
Rabarbarowe szaleństwo - sprawdzone przepisy na smaczne potrawy z rabarbarem
Rabarbar to bylina, która jest warzywem. W kuchni zastosowanie znalazły części liści, nazywane ogonkami liściowymi. Im czerwieńszy rabarbar, tym słodszy smak. Zawarte w rabarbarze substancje mają właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne i wspomagające układ krążenia. Możemy z niego zrobić różnego rodzaju ciasta, kompot, konfiturę a także dodać do dań wytrawnych. Rabarbar świetnie znosi mrożenie, więc warto zrobić zapasy na zimę.
-
Przepis na kakaową tartę z owocami
Tarta z owocami to świetna propozycja na letni deser. Przepis jest bardzo prosty i jego wykonanie zajmie krótką chwilę. Tarta wychodzi dość cienka ze względu na brak mąki, więc można podwoić proporcje składników.
-
Przepis na bezglutenowy mazurek na lekko
W moim domu nigdy mazurek nie gościł na wielkanocnym stole. Zachęcona pięknymi zdjęciami i pozytywnymi komentarzami na temat tych słodkości postanowiłam spróbować. I powiem Wam, że efekt przerósł moje oczekiwania. Obawy, iż ciasto kruche się rozsypie ( bez miksów! ) nagle prysły, a przedstawiany mazurek znikał w oczach :)
Kuchenne innowacje
Przepis na bezglutenowy mazurek na lekko 2017-03-13 08:20:02 2017-03-11 14:56:19