Kasze – choć znamy je od dawna, przez lata były produktami niedocenianymi i zapomnianymi. Obecnie z przytupem wracają do naszych kuchni. Co więcej, przodują w rankingach zdrowej żywności. Poznać smak kaszy w lepszym i smaczniejszym wydaniu pomogą produkty z najnowszej linii Kasza pełna smaku Knorr. Kolorowe kaszotta, puszyste placki, chrupiąca zapiekanka, a może apetyczne kotleciki? Kasza ma wiele twarzy, a wszystkie warto odkryć dzięki nowym produktom Knorr.
Kaszotto grzybowe Knorr
100% naturalnych składników
Kasza pełna smaku Knorr to zupełnie nowa linia produktów Knorr, dzięki której przygotujemy posiłek bazujący na kaszy, z dodatkiem suszonych warzyw, ziół i przypraw. Nowe produkty są skomponowane w 100% z naturalnych składników. Nie zawierają sztucznych barwników i konserwantów. Jako że kasze są skarbnicą białka i błonnika pokarmowego oraz cechują się wysoką wartością odżywczą, Kasze pełne smaku mogą być doskonałym elementem zdrowej, zbilansowanej diety. Produkty są wyśmienitym sposobem na urozmaicenie codziennego jadłospisu. Są też odpowiednie dla osób będących na diecie wegetariańskiej.
Zasmakuj w kaszach
Linia Kasza pełna smaku Knorr to produkty tworzone z wysokiej jakości naturalnych składników. Ich receptury od podstaw opracowywał szef kuchni Knorr, Piotr Murawski. Odpowiadał za dobór składników, tworząc kompozycje, które najlepiej dopasują się do preferencji smakowych Polaków. Dlatego Kasze pełne smaku cechują się wyjątkowym, doskonałym smakiem – są idealnie doprawione, a kasza i pozostałe składniki harmonijnie się uzupełniają.
Prostota przygotowania
Danie z Kaszą pełną smaku Knorr zawsze się uda! Smacznie, pożywnie, szybko – wystarczy zaledwie 15 minut, aby wyczarować znakomity i wartościowy posiłek z Kaszą pełną smaku Knorr.
O PRODUKTACH
Kaszotto meksykańskie Knorr
Kaszotto meksykańskie to rewelacyjne połączenie smaku kaszy bulgur z kaszą quinoa, wzbogacone o dodatek aromatycznych pomidorów. Danie jest skomponowane jedynie z naturalnych składników oraz szybkie i niezwykle proste w przygotowaniu. Dzięki zawartości kaszy bulgur i quinoa, potrawa zaopatruje organizm w potrzebny błonnik.
Kotlety z kaszy bulgur Knorr
Kotlety z kaszy bulgur skomponowane jedynie z naturalnych składników: kaszy bulgur, ciecierzycy oraz płatków papryki to potrawa, którą przyrządza się z łatwością i w zaledwie 15 minut. Wyśmienite rozwiązanie na pyszny obiad albo smakowitą kolację. Co ważne, kasza bulgur jest źródłem błonnika.
Kaszotto orientalne Knorr
Kaszotto orientalne to receptura skomponowana w 100% z naturalnych składników. Do przyrządzenia w kwadrans. Danie złożone jest z quinoa, czerwonej soczewicy i kolendry. Dodatek aromatycznego curry nada całości orientalnego charakteru, a quinoa dostarczy organizmowi błonnik. Przepis jest niezwykle łatwy w przygotowaniu.
Zapiekanka po włosku Knorr
Zapiekanka po włosku to niezwykle apetyczne, w 100% naturalne danie, złożone z kaszy gryczanej, pomidorów i szpinaku, które przygotowuje się szybko oraz z łatwością. Kasza gryczana nada potrawie nie tylko znakomity smak i wyśmienity aromat, ale także stanowić będzie źródło cennego białka.
Placki Knorr
Przepis na placki to apetyczne, w 100% naturalne połączenie kuskusu, cukinii oraz płatków papryki. Danie przygotowuje się prosto i szybko – w 15 minut! Potrawa nie tylko doskonale smakuje, ale i wyśmienicie prezentuje się na talerzu.
Kaszotto grzybowe Knorr
Kaszotto grzybowe to znakomita kompozycja wyłącznie naturalnych składników, złożona z bogatej w błonnik pokarmowy kaszy jęczmiennej pęczak, pysznych pieczarek oraz aromatycznej cebuli. Danie przygotowuje się z łatwością w niecały kwadrans.
Sugerowana cena detaliczna produktów: 6,99 pln
Kontakt prasowy:
Joanna Szałasz
specjalista public relations
e-mail: joanna.szalasz@knorr.pl
tel.: +48 536 410 824
Powiązane artykuły
-
Jak zrobić domowe przetwory na zimę? 3 smaczne i proste przepisy
Zimą dostęp do świeżych warzyw jest utrudniony. Z tego powodu jesienią i latem dobrze jest zrobić pyszne i zdrowe przetwory, które później można wykorzystać do obiadu bądź gdy odwiedzą nas niespodziewani goście. Wbrew pozorom robienie domowych przetworów wcale nie jest trudne – co więcej, daje sporo frajdy! Oto 3 sprawdzone przepisy.
-
Letnie przepisy: Pomysły na arbuza w kilku odsłonach. Smacznego!
Czy jest ktoś kto nie zna tego soczystego, orzeźwiającego owoca? Warto go jeść, gdyż składa się w ponad 90% z wody , a do tego zawiera mało cukru oraz przeciwutleniacze, które spowalniają proces starzenia. Niestety arbuz nie daje się do długiego przechowywania, ani na przetwory. Wykorzystajcie letnie miesiące, by sprawdzić jak smakują pyszne kompozycje arbuza z innymi owocami, z ciastem, z kurczakiem, albo z różnymi rodzajami sałat czy serów!
-
Przepis na krem z dyni z imbirem
Mamy już co prawda grudzień, ale w sklepach spokojnie można zaopatrzyć się jeszcze w dynie. Zachwycają nas one nie tylko swoim różnorodnym kształtem, ale przede wszystkim kolorem, którego tak nam teraz brakuje. Za oknem szaro, buro i deszczowo, może zatem piękne kolory na talerzu chociaż na chwilę wywołają u nas uśmiech na twarzy.
-
Jesienne dania, czyli 2 proste przepisy z dynią w roli głównej
Dynia jest bardzo zdrowa i sycąca. Sprawdza się świetnie podczas pieczenia, gotowania, smażenia i marynowania. Warto sięgać po nią zwłaszcza w sezonie, gdyż obfituje w tym czasie w cenne składniki odżywcze. Jak przyrządzić to pyszne warzywo, by smakowało całej rodzinie?
Anna
Jesienne dania, czyli 2 proste przepisy z dynią w roli głównej 2016-10-12 07:33:26 2016-09-12 10:46:59