Na południu polski w okolicach Krosna jest to typowa sałatka podawana w okresie Wielkanocnym. Przepis zaczerpnięty od mojej teściowej, troszkę zmodyfikowany. Genialna przystawka do wędlin i świeżo upieczonego chlebka.
Składniki:
- 1/2 słoika chrzanu
- 1 jabłko
- 1/2 puszki kukurydzy
- 6 jajek
- 1 łyżka majonezu
- 1 łużka śmietany 18%
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Chrzan przekładamy do miski. Dodajemy 1 jabłko starte na tarce, 1/2 puszki kukurydzy. Jajka kroimy w kostkę, lub siekamy używając krajalnicy do jajek. Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy.
Ostra. Pyszna.
Powiązane artykuły
-
Przepis na jajka faszerowane łososiem
Jajka na bogato :) Faszerowane łososiem. Pyszne. Proste. Polecam.
-
Wegańskie jajka, czyli pasta (bez)jajeczna w kalarepie i cebuli
Przepis na wegańskie jajka, czyli pasta jajeczna w kalarepie i cebuli.
-
Przepis na domowy pasztet
Ten pasztet można zrobić nie tylko z okazji Wielkanocy, ale i na co dzień, do chleba. Jest pyszny i przede wszystkim "swojski". Z pewnością przypadnie Wam do gustu :)
-
Przepis na pasztet z łososia
Przepis na pasztet z łososia.
MojaQchnia.pl
Przepis na pasztet z łososia 2017-04-11 08:48:52 2017-04-06 11:18:41