Przepisy kulinarne

Przepis na sernik wiedeński

Zbliżają się święta wielkanocne. Ciastem, które zazwyczaj króluje wtedy na moim stole jest sernik. Prezentuję jeden z moich ulubionych - klasyczny sernik wiedeński z dużą ilością sera, z wyraźnie wyczuwalnym smakiem pomarańczowym. Najlepiej smakuje z polewą czekoladową, ale można również posypać cukrem pudrem.

Chiacchiere all'arancia - włoskie faworki z nutką pomarańczy

Przepis na włoskie faworki z nutką pomarańczy.

Przepis na panierowane jajka z pieczarkowym farszem

Przepis na te jajka wyniosłam z domu rodzinnego. Są one stałym elementem na naszym Wielkanocnym stole i niezmiennie znikają z niego jako pierwsze. Zawsze robione przez moją Mamę na tzw. oko, ale tym razem proporcje zostały przeze mnie dokładnie spisane. Lubię je oczywiście za ich smak, ale również za to, że można je jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Na ciepło mamy chrupiącą panierkę. Na zimno, gdy wszystkie składniki się ze sobą "przegryzą", smakują jeszcze lepiej. Jedyny ich "minus" jest taki, że farszu zawsze mniej lub więcej (zależy to od wielkości jajek) zostaje. Ale ja na to mam sposób. Nakładamy go na tosty, posypujemy żółtym serem, zapiekamy w piekarniku i mamy dodatkowo pyszną przekąskę.

Przepis na pieczoną doradę w aromatycznej soli

Przepis na pieczoną doradę w aromatycznej soli.

Śniadanie mistrzów: Tofucznica vol. 4

Ostatnimi czasy na nowo odkryłam urok tofucznicy. Prosto, szybko i smacznie.

Przepis na komotlety, czyli kotlety z komosy

Kotlety mielone bądź schabowe to dania, które bardzo często goszczą na polskich stołach. Dzisiaj chciałabym zaproponować inną odmianę kotletów, a mianowicie komotlety, czyli kotlety z komosy :) Danie jest zdrowe, smaczne i łatwe do przygotowania.

Wybrane dla Ciebie

Dlaczego warto do nas dołączyć?

  • korzystanie z serwisu jest całkowicie darmowe
  • jesteśmy ogromną społecznością kobiet z pasją
  • pokaż swoje porady i inspiracje milionowej społeczności
  • wypromuj swój blog

Rejestracja

Aplikacja KobiecePorady.pl