Oto propozycja na wyjątkową zupę dla wszystkich tych, którym znudziły się tradycyjne zupy. Zupa pesto z żółtą fasolką szparagową to zupa o wyjątkowym smaku! Jestem pewna, że fani zup ją pokochają :)
www.kuchniamagdaleny.pl
Składniki:
- 2 średnie marchewki
- 1 pietruszka
- 1/2 średniego selera
- 1 por
- 1,5-2 l bulionu
- ok. 300 g fasoli szparagowej żółtej (może być mrożona)
- 1 op. pesto zielonego świeżego (takiego z lodówki)
- garść drobnego makaronu
- oliwa
- sos sojowy
- sól, pieprz
Wykonanie:
Marchewkę, pietruszkę i selera obrać ze skórki, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora drobno posiekać, a fasolkę szparagową pokroić na mniejsze kawałki.Na rozgrzaną w garnku oliwę wrzucić marchewkę, pietruszkę, selera oraz pora. Smażyć około 5 min., aż warzywa zrobią się szkliste. Następnie zalać je gorącym bulionem i doprowadzić do wrzenia. Kolejno wrzucić fasolkę szparagową i gotować aż wszystkie warzywa zrobią się miękkie. Na końcu dodać pesto oraz drobny makaron i gotować, aż makaron zmięknie. Doprawić pieprzem, solą i sosem sojowym.
http://www.kuchniamagdaleny.pl/2016/10/zupa-pesto-z-fasolka-szparagowa.html
Powiązane artykuły
-
Przepis na krem z dyni z imbirem
Mamy już co prawda grudzień, ale w sklepach spokojnie można zaopatrzyć się jeszcze w dynie. Zachwycają nas one nie tylko swoim różnorodnym kształtem, ale przede wszystkim kolorem, którego tak nam teraz brakuje. Za oknem szaro, buro i deszczowo, może zatem piękne kolory na talerzu chociaż na chwilę wywołają u nas uśmiech na twarzy.
-
Szybka rozgrzewka na talerzu, czyli dlaczego warto jeść zupy jesienią
Późna jesień obfituje w opady deszczu i przymrozki. Do domu zwykle wracamy przemarznięci, zmęczeni i mamy nadzieję, że uda nam się szybko ogrzać. Aby tak się stało, warto sięgnąć po zupy, które szybko sycą i dają sporo energii. Ponadto zawierają wiele cennych witamin i minerałów, dzięki czemu ich spożywanie poprawia odporność.
-
Letnie przepisy: Pomysły na smaczną zupę pomidorową
Zaczął się już czas najsmaczniejszych, aromatycznych i świeżych pomidorów. Na straganach mamy całe mnóstwo różnych odmian jak pomidory malinowe, bawole serce, lima czy koktajlowe. Pora odłożyć przecier pomidorowy na półkę i przygotować własną, smaczną zupę pomidorową ze świeżych pomidorów. Najlepiej wybrać pomidory dojrzałe czerwone i słodkie. Dodatkiem do takiej zupy może być ryż, lane ciasto, makaron - jak kto woli.
-
Rozgrzewająca zupa cebulowa
Szukasz czegoś, co rogrzeje Cię w zimne dni? Poznaj przepis na rozgrzewającą zupę cebulową, której wykonanie jest niezmiernie proste. Smacznie i zdrowo!
Kuchnia MagdaLeny
Rozgrzewająca zupa cebulowa 2016-11-10 09:24:45 2016-11-09 17:23:17